Idag är en riktigt, riktigt bra dag! Både mina älskade barn och min ork är tillbaka. Äntligen känner jag mig som mig själv igen, och det bubblar av lycka (ja, lite är väl lite cyto också!) i hela magen. Killarna & jag har spelat pingis (jag vann! Inte för att det spelar någon roll... alls... man spelar ju bara för att det är kul... bara man gör sitt bästa... HA! Jag vann! Det krävs mer än en 12 cm cancertumör & några liter intravenöst gift för att lägga band på tävlingsmänniskan i mig!). Dessutom har vi ägnat oss åt en av våra favoritsaker ~ vad ska vi laga för mat? Vilka kryddor, vilka ingredienser? Det resulterade i en supergod vegetarisk lasagne till lunch
(E: Den här squachen smakade inte så mycket. L: Ta pecorino på, eller havssaltet och den spanska oljan. E: (provar med salt & olja) Ja, då blev det bättre. Har du provat, mamma? L: Fast de är godast grillade. E: Mmmm) och i receptidéer till påskmat. Lammfilé, rökt lax, rom och tårta med mörk choklad & lemon curd, var måstena visade det sig.
Mina killar är grymma på att identifiera kryddor. De kan lätt plocka ut vilka som ingår i olika rätter, åtminstone de kryddor som jag ofta använder; ingefära, koriander, kardemumma, timjan, spiskummin. Ja, och så vitlök förstås, och dijon, lime, olika sorters ostar och ajvar.
I dag är jag så glad och tacksam över det liv som är mitt, och de som finns här i. TACK! Och ikväll blir det mer god mat och dryck, för just nu har jag endast en minimal blåsa i munnen, massiv aptit och en överväldigande livsglädje. Och barnen har påsklov! Vilken timing!
(E: Den här squachen smakade inte så mycket. L: Ta pecorino på, eller havssaltet och den spanska oljan. E: (provar med salt & olja) Ja, då blev det bättre. Har du provat, mamma? L: Fast de är godast grillade. E: Mmmm) och i receptidéer till påskmat. Lammfilé, rökt lax, rom och tårta med mörk choklad & lemon curd, var måstena visade det sig.
Mina killar är grymma på att identifiera kryddor. De kan lätt plocka ut vilka som ingår i olika rätter, åtminstone de kryddor som jag ofta använder; ingefära, koriander, kardemumma, timjan, spiskummin. Ja, och så vitlök förstås, och dijon, lime, olika sorters ostar och ajvar.
I dag är jag så glad och tacksam över det liv som är mitt, och de som finns här i. TACK! Och ikväll blir det mer god mat och dryck, för just nu har jag endast en minimal blåsa i munnen, massiv aptit och en överväldigande livsglädje. Och barnen har påsklov! Vilken timing!
Underbart, låter som en fin dag. Det är du verkligen värd efter några riktigt tuffa dagar. Hälsa alla killar!
SvaraRaderakram Pia